Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ, όσο πλησιάζουν οι ΕΚΛΟΓΕΣ...

Εκούσια ή ακούσια, πολλαπλασιάζονται οι Προτροπές μετατροπής της δικαιολογημένης τεράστιας Απογοήτευσης-Αγανάκτησης σε ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ και μάλιστα χωρίς τεκμηρίωση (π.χ. http://pitsirikos.net/2011/07/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE/#more-12462 "...Προτείνω στις επόμενες εκλογές οι ελεύθεροι πολίτες αυτής της χώρας να μην πάνε στις κάλπες. Να πάνε στις πλατείες..." ή http://www.facebook.com/groups/137895794214/10150549610739215/ "...ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ 51% ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ...").

Ευτυχώς όμως (την τελευταία 2ετία), άρχισαν να ακούγονται και ψύχραιμες-εμπεριστατωμένες φωνές, που επισημαίνουν πόσο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ είναι η επιλογή ΑΠΟΧΗΣ-ΛΕΥΚΟΥ-ΑΚΥΡΟΥ (π.χ. http://piperopoulos.blogspot.com/2011/11/blog-post_24.html?spref=fb "...το Ελληνικό Σύνταγμα ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να εκλεγεί κάποιος ακόμη και εάν τον ψηφίσουν 2 ή 3 στους 10 !!!..." ή http://celinathens.blogspot.com/2011/07/blog-post_10.html?spref=fb "...Ιδου η Καλπη, ιδου και το Πηδημα. Αν δεν εκφραζει τιποτα τη Βουληση μας, τοτε θα μας εκφρασει με το ζορι η Βουληση των Αλλων. Αν θελουμε το Καινουριο, τοτε ας προσπαθησουμε να το εκφρασουμε ιδρυοντας νεα κομματα...").

Προς αποφυγή παρερμηνειών λοιπόν, για τα περιβόητα ΛΕΥΚΑ, υπάρχει ο Νόμος 3231/2004-ΦΕΚ.45Α (Άρθρο 6: "...1. Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 260 και το γινόμενο τους διαιρείται με το άθροισμα των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών, σύμφωνα με το άρθρο 5...") και ο Νόμος 3434/2006-ΦΕΚ.21Α (Άρθρο 1: "...κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια,των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα."). Προσοχή θέλει και ο Νόμος 3636/2008-ΦΕΚ.11Α (Άρθρο 1, Παρ.2α: "...Η επιπλέον παραχώρηση πενήντα (50) εδρών γίνεται, επίσης, σε συνασπισμό συνεργαζόμενων Κομμάτων, εφόσον ο μέσος όρος της δύναμης των Κομμάτων, που τον απαρτίζουν, είναι μεγαλύτερος από τη δύναμη του αυτοτελούς Κόμματος, που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό έγκυρων ψηφοδελτίων. Ο μέσος όρος προκύπτει από τη διαίρεση του ποσοστού που έλαβε ο ανωτέρω συνασπισμός δια του αριθμού των Κομμάτων που τον αποτελούν.").
Και 3 φράσεις που βρήκα και μου άρεσαν:
@celin: "...Ανεξαρτητως πολιτικης επιλογης, το Αυριο θα το γεννησουν συμμαχιες. Συμμαχιες μεταξυ εκεινων που θα πολεμησουν τη καθεστωτικη σιχαμαρα. Και οι συμμαχιες προυποθετουν συμβιβασμους. Εγω χεστηκα για το αν ο διπλανος μου ψηφιζει ΚΚΕ η ΣΥΡΙΖΑ, ..απο τη στιγμη που εναντιωνεται στα Μεσοπροθεσμα και το Καθεστως, οφειλει να ειναι διπλα μου και οφειλω να ειμαι διπλα του."
@dhmhtrhs: "η λευκη ψηφος ειναι οπως και η λευκη σημαια, σε περιπτωση πολεμου ειναι παραδοση ανευ ορων στον εχθρο!!!!!!! και ενω στον πολεμο ξερεις ποιος ειναι ο εχθρος σου, εδω στην πολιτικη τα πραγματα ειναι ποιο σοβαρα, ποιος ειναι εδω ο εχθρος αναλογιστειτε!! και αποφασιστε!!!"
@George Nathan: "Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες που δεν πάνε να ψηφίσουν."

4 σχόλια:

  1. Άκυρο = ελαττωματική ψήφος
    Αποχή= υπήκοος χωρίς δικαίωμα ψήφου ή αυτοεπιβολή στέρησης των πολιτικών μας δικαιωμάτων
    Το λευκό ψηφοδέλτιο= πολιτική τοποθέτηση που αποκηρύσσει ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό !!
    Εκλογές γιατί γίνονται;
    Για να εκφρασθεί - ψηφίσει ελεύθερα ο Κυρίαρχος Λαός. Το αποτέλεσμα αυτής της έκφρασης δεν δύναται να αλλάξει με κανένα εκλογικό νόμο !!!
    Με την επιλογή ενός εγκύρου ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας επιλέγει αφενός πολιτικό συνδυασμό και υποψήφιο βουλευτή (αν θέλει), αφετέρου με την έγκυρη ψήφο του δηλώνει ότι εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα καθώς βρήκε ένα (αυτό που ψήφισε) με το οποίο συμφωνεί. Επομένως, το έγκυρο ψηφοδέλτιο επικυρώνει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.
    Με την επιλογή του λευκού ψηφοδελτίου ουσιαστικά ο εκλογέας απορρίπτει αφενός όλους τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους υποψήφιους βουλευτές αυτών, αφετέρου δηλώνει ότι δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

    Δηλαδή ο ψηφοφόρος, αφού είδε όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, αποφάσισε ότι δεν τον εκφράζει ΚΑΝΕΝΑ! κάνει έτσι την μόνη επιλογή και ψηφίζει ΛΕΥΚΟ. Διαμαρτύρεται δηλαδή, επί της αρχής! Οι επιλογές που του προσφέρουν δεν τον ικανοποιούν!

    Επομένως, το λευκό ψηφοδέλτιο είναι πολιτική τοποθέτηση και αποκηρύσσει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό.

    Με ποια λογική το λευκό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έγκυρο; Η χρήση του λευκού ως εγκύρου αλλοιώνει την ελεύθερη λαϊκή έκφραση του κυρίαρχου λαού!!!

    Και το α. 100 το ΠΔ 96/2007 αναφέρεται στην κατανομή των εδρών. Δηλαδή, θέτει ως δεδομένο ότι τα έγκυρα είναι η συντριπτική (50%+1) των ψηφισάντων και προχωρεί στην διαδικασία και στον τρόπο κατανομής των εδρών στους πολιτικούς σχηματισμούς.

    Είναι όμως άλλο η κατανομή των εδρών (που προϋποθέτει την πλειοψηφία 50% +1 των εγκύρων έναντι των λευκών) και άλλο αν ο κυρίαρχος λαός μπορεί να εκφραστεί από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα. Η αδυναμία ή μη έκφρασης του κυρίαρχου λαού προκύπτει από τον αριθμό των ψηφισάντων(οι απέχοντες δεν λαμβάνονται υπ’όψιν στην καταμέτρηση) και τι επέλεξαν να ψηφίσουν(έγκυρα ή λευκά).
    Ο συντάκτης του άρθρου ΄΄Η δύναμη της λευκής ψήφου΄΄ πολύ σωστά θέτει ότι η λευκή ψήφος έχει τη μορφή του πολιτειακού δημοψηφίσματος. Γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος ο Κυρίαρχος Λαός, κατά το Σύνταγμα, να επιβληθεί στα πολιτικά κόμματα
    Τα λευκά αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία ψηφοδελτίων. Δεν είναι ούτε έγκυρα ούτε άκυρα. Η χρήση του λευκού στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος. Ο ¨αντίπαλός¨ του είναι το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων. Όταν το ποσοστό των λευκών είναι μικρότερο από το 50% τότε δεν λαμβάνονται υπόψη (το ίδιο ισχύει και στα δημοψηφίσματα με την πρόταση που θα λάβει κάτω από 50% των ψηφισάντων) και για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας προσμετρούνται στα άκυρα.
    Όταν το ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων είναι πάνω από το 50% τότε αποσύρονται οι πολιτικοί σχηματισμοί και οι υποψήφιοί τους γιατί έτσι αποφάσισε ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ. Δημιουργούνται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί αφού πρώτα έχουν προηγηθεί πολιτικές ζυμώσεις για το τι θέλει ο κυρίαρχος λαός. Συνεχίζουμε και έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όπως ορίζεται από το Σύνταγμα μας αλλά όχι με τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ και πράσινα αλογα, που ζούμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Προτείνω τη δημιουργία κόμματος με τίτλο ΚΟΜΜΑ ΛΕΥΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ή κάτι ανάλογο.
    1. Οι υποψήφιοι του κόμματος πρέπει εκ των προτέρων να δεσμευτούν ότι δεν θα κάνουν χρήση κανενός βουλευτικού προνομίου και δεν θα εμφανιστούν σε καμία συνεδρίαση της βουλής παρά μόνο σε αυτή που θα ορκιστούν.
    2. Οι βουλευτές που θα εκλεγούν θα εκχωρήσουν όλες τις αμοιβές τους στο κόμμα, το οποίο θα τις καταθέτει στον λογαριασμό για την εξόφληση του χρέους, σε συνταξιοδοτικά ταμεία ή όπου αλλού συμφωνηθεί.
    3. Η κρατική επιχορήγηση που θα εισπράξει το κόμμα θα επιστραφεί με τον ίδιο τρόπο.
    4. το κόμμα δεν πρέπει να εκλέξει παραπάνω από ένα αριθμό βουλευτών που θα συμφωνηθεί (προτείνω 100). Το όριο αυτό προτείνεται να τεθεί, επειδή το κόμμα δεν επιδιώκει την ακυβερνησία, αλλά το ταρακούνημα των ασχολουμένων με την πολιτική και την ουσιαστική μείωση του αριθμού των βουλευτών σε διακόσιους με αποτέλεσμα τη μείωση των εξόδων του κράτους. Βρήκα στο διαδίκτυο, ότι η κάθε γερμανική ψήφος στοιχίζει 70 λεπτά το χρόνο ενώ κάθε ελληνική 10 € το χρόνο. Επίσης με ένα τέτοιο όριο δεν φοβούνται να ψηφίσουν συντηρητικοί εξοργισμένοι πολίτες οι οποίοι ενδεχομένως φοβούνται ακυβερνησία.


    Πέρα από το προφανές πλεονέκτημα της εξοικονόμησης χρημάτων (πρόχειρα υπολόγισα ότι αν εκλεγούν 100 λευκοί βουλευτές εξοικονομούνται 50 εκ το χρόνο), το κόμμα προσφέρει τα εξής θετικά:
    1. στέλνει ισάριθμους βουλευτές για δουλειά.
    2. Επιτυγχάνεται το αίτημα το λευκό να μετράει στο εκλογικό μέτρο.
    3. Επειδή αυτό το λευκό μετράει στο εκλογικό μέτρο επιτυγχάνεται η μείωση των ποσοστών των μεγάλων κομμάτων και δεν πριμοδοτείται το πρώτο κόμμα.
    4. Δίνει διέξοδο σε αυτούς που ψηφίζουν κάποιο μικρό κόμμα χωρίς να το θέλουν, επιδιώκοντας να μην πριμοδοτήσουν το πρώτο κόμμα.

    Παρακαλώ όποιον ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο διάλογο μέσω του BLOG
    http://lefkoi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθένας ψηφίζει ότι τον εκφράζει. Αν δεν τον καλύπτει κανένα πολιτικό κόμμα, τότε αυτό εκφράζεται με το λευκό ψηφοδέλτιο. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα η ελεύθερη έκφρασή μας.
    Τα ‘νέα’ πολιτικά κόμματα που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν φυτώρια των παλαιών κομμάτων. Πείτε μου με βεβαιότητα ποιο κόμμα, από αυτά που διεκδικούν την ψήφο μας, δεν θα συνεργασθεί με τα ‘μητρικό’ του κόμμα; Εγώ το θεωρώ βέβαιο ότι θα συνεργασθούν! Από την στιγμή που το 1989 συνεργάσθηκε, πάντα για το καλό μας, ΝΔ με ΚΚΕ ή σήμερα ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ και ΛΑΟΣ. Πείτε μου τι ελπίζετε ότι θα κάνετε με την ψήφο σας; Τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές; Μια τρύπα στο νερό θα κάνετε και μετά τις εκλογές θα φταίνε τα συνεργαζόμενα κόμματα που σας υφάρπαξαν την ψήφο. Την βλακεία μας σαν λαός δεν έχουμε σκοπό να την δούμε ποτέ; Θέλετε να διαπιστώσουμε το μέγεθος της βλακείας μας; Τόσα χρόνια ακούμε και έχουμε πιστέψει ότι τα "τα λευκά λέει...πάνε στο πρώτο κόμμα"! Τι λογική είναι αυτή; Αν χρησιμοποιήσουμε την ίδια λογική, γιατί να μην ισχύει το αντίστροφο; Γιατί δηλαδή να μην πάνε οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ υπέρ του λευκού; Καταλαβαίνετε τι παραμύθι έχουμε ‘φάει’ ως λαός για να παραχωρήσουμε την συνταγματική κυριαρχία μας στα πολιτικά κόμματα;
    Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.!!!!! Πολύ περισσότερο όταν ο Ν.3434/2006 είναι καθ’ όλα συνταγματικός. Τα λευκά δεν προσμετρούνται στα έγκυρα. Σωστά! Τα ‘όχι’ (λευκά=δεν εκφράζομαι από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα) της εκλογικής αναμέτρησης δεν προσμετρούνται με τα ‘ναι’(έγκυρα= εκφράζομαι από τα κόμματα, αυτό που ψήφισα). Τα λευκά προσμετρούνται στα άκυρα , σωστότατα. Γιατί; Και τα δύο δείχνουν , για διαφορετικούς λόγους, ότι τμήμα του κυρίαρχου λαού δεν εκφράσθηκε στις εκλογές. Τα άκυρα = ελαττωματική ψήφος. Τα λευκά = αρνητική ψήφος προς τα υπάρχοντα κόμματα.
    Περίπτωση 1η
    Α) Η κατανομή των εδρών γίνεται από τον αριθμό των εγκύρων.
    Β) Η αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης.
    Συμπέρασμα από Α+Β ;Η κατανομή των εδρών από των αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων τελείται όταν τα έγκυρα είναι πάνω από το 50% των ψηφισάντων.
    Περίπτωση 2η
    Α) 50% +1 λευκά ψηφοδέλτια
    Β) Η αρχή της πλειοψηφίας ως το μόνο δυνατό κανόνα με τον οποίο η λαϊκή κυριαρχία μπορεί να πάρει την μορφή συγκεκριμένης πολιτικής απόφασης.
    Συμπέρασμα από Α+Β απόρριψη πολιτικών κομμάτων από την πλειοψηφία του Κυρίαρχου λαού, διάλυση των κομμάτων και δημιουργία νέων από των κυρίαρχο λαό.
    Το πολιτικό – οικονομικό σύστημα τώρα προσπαθεί να αυτοσυντηρηθεί και να διαφυλάξει την κυριαρχία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Διασπάται σε μικρότερα κόμματα προκειμένου να ‘αιχμαλωτίσει’ την ψήφο του ελληνικού λαού. Αν το καταφέρει εξαρτάται από την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή