Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

"ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕ" φώναζε στο "Μάθε παιδί μου Γράμματα".

Μερικά μέτρα ανακούφισης του Ελληνικού Λαού, από τα μονομερή ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ μέτρα, που "κραυγάζουν" στα επίσημα Ντοκουμέντα της Φορολόγησης και του ΑΔΙΚΟΥ προϋπολογισμού (με την επισήμανση ότι τα στοιχεία έχουν γίνει ασυγκρίτως χειρότερα για Άνεργους-Μισθωτούς-Συνταξιούχους-Μικρομεσαίους, το 2011).
Φαίνεται επίσης το ΠΑΡΑΜΥΘΙ, ότι δήθεν δεν μπορούν να πληρωθούν Μισθοί-Συντάξεις και κυρίως:
*Αύξηση Φόρου Πολιτών 84%
*ΜΕΙΩΣΗ Φόρου Εταιρειών 34%
*Αύξηση Έμμεσων Φόρων (που "σφάζουν" τους Πολίτες) 76 μέχρι 116% (π.χ. αγοράζοντας 1 ψωμί ή γάλα ο Άνεργος-Μισθωτός-Συνταξιούχος, πληρώνει ίδιο Φόρο με τον Πλούσιο που αγοράζει τα ίδια).
"• Την ενεργοποίηση του προγράμματος ELEGXIS, το οποίο αν και έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Οικονομικών και αποδεδειγμένα σε σειρά χωρών έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στη χώρας μας παραμένει παροπλισμένο. Το γιατί και το πώς θα το πούμε σε επόμενο φύλλο του Δρόμου.
• Την ισχυρή φορολόγηση στα μεγάλα εισοδήματα άνω των 150.000 ευρώ και ιδιαίτερα άνω του 1 εκατ. ευρώ (για τα τελευταία ο Ολάντ στη Γαλλία είχε δεσμευθεί για φορολογία 75%). Καθώς και των μεγάλων εταιρικών κερδών, όπως και των εφοπλιστών (που πληρώνουν μηδενικούς φόρους), της εκκλησιαστικής περιουσίας, καθώς και των χρυσοφόρων off shore.
• Την ισχυρή φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας (π.χ. με αντικειμενική αξία άνω του 1,5 εκατ. ευρώ) λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα μη φορολογημένα κέρδη και εισοδήματα της προηγούμενης περιόδου έγιναν μεγάλες βίλες ή καταθέσεις στο εξωτερικό.
• Τη φορολόγηση των «μαύρων» καταθέσεων του εξωτερικού μετά από διακρατικές συμφωνίες (υπάρχει το παράδειγμα ΗΠΑ και Γερμανίας με την Ελβετία -γιατί να το αρνηθούν στην Ελλάδα που χρεοκοπεί;).
• Την ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων σε όλες τις κρατικές προμήθειες και στα έργα παραχώρησης (Αεροδρόμιο Σπάτων, Γέφυρα Ρίου, Αττική Οδός).
• Την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία - εφαρμόζοντας καταναγκαστικά μέτρα για τους μεγαλο-οφειλέτες.
• Τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων (που γίνεται από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους) του παραεμπόριου κ.λπ.
• Τη ριζική μείωση των αμοιβών των υπουργών, βουλευτών, συμβούλων, διοικητών δημόσιων οργανισμών.
• Τον έλεγχο των δαπανών για ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο και άλλες καταναλωτικές δαπάνες."

Διαβάζοντας χθες ~2 ώρες τα Σχόλια στο enikos.gr για την OnLine συνέντευξη Τσίπρα, κατάλαβα γιατί "τρώμε" τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ των Πολιτικών τόσα χρόνια.
Ξεχάσαμε ότι μας κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, καταστρέφοντας με μανία τα πάντα, χωρίς να μας ρωτάνε και χωρίς να διαμαρτυρόμαστε ουσιαστικά και τώρα ξαφνικά γίναμε "κοκόρια" και ζητάμε τον ουρανό με τ' άστρα από το ΣΥΡΙΖΑ;
Βρέθηκε ένα Πολιτικό Κόμμα, με ένα νέο Αρχηγό, που λένε απλά την αλήθεια, χωρίς να υπόσχονται "λαγούς με πετραχήλια", που έχουν τη διάθεση να παλέψουν μαζί μας, να σταματήσουμε τον κατήφορο της πλήρους εξαθλίωσης και να αντιστρέψουμε την πορεία μας, με ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και εμείς το "κοιτάμε στα δόντια", αντί να συστρατευθούμε με αυτούς που ΑΚΟΥΝΕ την ψυχή μας και με καλοπροαίρετη κριτική να σώσουμε τουλάχιστον το ΜΕΛΛΟΝ των παιδιών μας.
Ξέρουμε τι θέλουμε ή πολεμώντας όλοι από Δεξιά και Αριστερά, θα επικυρώσουμε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της καταστροφής μας;

Ευτυχώς η τελευταία πριν τις Εκλογές (30-5-2012) ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, της πιο έγκυρης διαχρονικά εταιρείας (βάσει των πιο πετυχημένων Δημοσκοπήσεων τα τελευταία 8 χρόνια) δείχνει ότι ο Ελληνικός Λαός αντιστέκεται στην "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ" των Μνημονιακών Κομμάτων και των εχόντων τα ανάλογα συμφέροντα Εντός και Εκτός της Πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου